It seems like your Internet Explorer is out of date. We recommend to update your browser or try another one.  ×

In order to filter out content unsuitable for children, please indicate if you have reached the age of majority: YES, I am over 18 years old NO, I'm younger

Arch Enemy - Discography (1996-2014)+cover(peko).rar

  • +5
  • Size 2 GB

Arch Enemy je švédská deathmetalová skupina založená roku 1996 kytaristou ze skupiny Carcass – Michaelem Amottem.
Skupinu v původní sestavě založil Michael Amott spolu se svým mladším bratrem Christopherem, ke kterým se připojil zpěvák Johan Liiva a bubeník Daniel Erlandsson. V roce 1998 byl do skupiny přijat basák Martin Bengtsson a bubeník Peter Wildoer a v této nové sestavě vydali album Stigmata. Tímto albem si získali popularitu jak v Europě tak i v Americe. Byl to jejich první celosvětově vydávané album.

Burning Bridges

Daniel Erlandsson se vrátil zpět k bicím v roce 1999. Vyšlo album Burning Bridges a nedlouho za ním i Burning Japan Live 1999, jehož prodej měl být omezen jen pro Japonsko, ale později bylo vydáno celosvětově. Album Burning Bridges znamenalo změnu, bylo melodičtější než předešlá alba.

Angela Gossow

Johan Liiva byl v roce 2001 požádán, aby od skupiny odešel. Michael Amott usoudil, že Johan není přiměřen ke zbytku skupiny a chtěl více „dynamického“ frontmana. Nahradila ho Angela Gossow, amatérská žurnalistka a deathmetalová zpěvačka z Kolína, od které Michael toho roku dostal, během jednoho interview, její demonahrávku. První album po přijetí Angely bylo Wages of Sin. V prosinci 2001 se zúčastnili „Japan's Beast Feast 2002“, kde účinkovali i Motörhead a Slayer.

Album Anthems of Rebellion bylo vydáno v roce 2003 a přineslo některé inovace do jejich hudebního projevu, jako je například dvojhlas ve skladbě „End of the Line“. V listopadu následujícího roku vydala skupina Arch Enemy album Dead Eyes See No Future, který obsahoval i coververze některých skladeb od Megadeth, Manowar a Carcass. V červnu 2005 skupina dokončila nahrávání šestého alba Doomsday Machine.
V červenci 2005 kytarista Christopher Amott opustil skupinu, aby se mohl víc věnovat svému osobnímu životu. Na jeho místo nastoupil Fredrik Åkesson, kterého v roce 2007 znovu Christopher vystřídal.
Vydaní nového alba Rise of the Tyrant pro rok 2007 mělo předznamenat EP Revolution Begins. EP vyšlo 7. září, 2007 a album mělo být vydáno 25. září 2007. Přes P2P se album Rise of the Tyrant dostalo už 27. července 2007
V březnu 2014 se rozhodla Angela ze skupiny odejít. Jak uvedla, chce se více věnovat rodině a jiným zájmům. Na webu skupiny uvedla: „Zůstávám věrna metalu, jen opouštím záře reflektorů, abych tak řekla. Předávám pochodeň nesmírně talentované Alisse White-Gluz, která je jednak skvělá zpěvačka, ale také má blízká kamarádka. Vždycky jsem si říkala, že by si zasloužila šanci zazářit – a tak ji teď dostává. Stejně jako jsem ji dostala já v roce 2001.“ Angela ale skupinu zcela neopouští, dále ve skupině zůstává jako manažerka.

Sestava skupiny

• Alissa White-Gluz – zpěv (od roku 2014)
• Michael Amott – kytara, doprovodný zpěv (od roku 1996)
• Nick Cordle – kytara (od roku 2012)
• Sharlee D'Angelo – basová kytara (od roku 1999)
• Daniel Erlandsson – bicí (1996–1997, od roku 1999)

Bývalí členové

• Angela Gossow – zpěv (2001-2014)
• Johan Liiva – zpěv (1996–2001)
• Martin Bengtsson – basová kytara (1997–1998)
• Peter Wildoer – bicí (1997–1998)
• Dick Lövgren – basová kytara na koncertech (1999)
• Roger Nilsson – basová kytara na koncertech (1999–2000)
• Gus G. – kytara na koncertech (2005), jako host na albu Doomsday Machine (skladba "Taking Back My Soul")
• Fredrik Åkesson – kytara (2005–2007)
• Christopher Amott – kytara (1996–2005, 2007–2012)

Diskografie

• Black Earth (1996)
• Stigmata (1998)
• Burning Bridges (1999)
• Burning Japan Live 1999 (2000)
• Wages of Sin (2001)
• Anthems of Rebellion (2003)
• Dead Eyes See No Future EP, (2004)
• Doomsday Machine (2005)
• Revolution Begins EP, (2007)
• Rise of the Tyrant (2007)
• The Root of All Evil (2009)
• Khaos Legions (2011)
• War Eternal (2014)

Zobrazit/skrýt více obsahu

Web advert

Comments

  • You have to log in first to leave a comment. If you do not have a Login yet, sign up.